Ett bra val för både miljö och ekonomin

Jag har lagt märke till att jag ser alltmer solceller på taken här omkring nu för tiden. Solceller Stockholm verkar totalt ha exploderat det senaste och det känns så himla bra att vi äntligen börjar bry oss mer om vår miljö och övergår till förnybar energi.

Förnyelsebar energi för att förhindra klimatförändringarna

För det är ju så att vi måste hitta andra alternativ till våra fossila bränslen och försöka göra vad vi kan för att förhindra klimatförändringarna. Bra alternativ till detta är energikällor som till exempel vatten, vind och kanske då det allra bästa; sol. Jag tänker själv att jag skall läsa på lite mer om hur solceller skulle kunna monteras på vårt hus inom den närmaste tiden.

Få ersättning för överbliven producerad el

Något som är extra bra med att montera solceller är att du inte längre är beroende av elbolagens priser. Man påverkas liksom inte när elpriserna exempelvis höjs utan man står så för sitt eget. Får man överskott på sin producerade el kan man dessutom sälja vidare det till ett elbolag och få ersättning. Som grädde på moset kan man även för överskottet av den producerade elen få skattereduktion.

Som ni hör är det väldigt mycket fördelar med att installera solceller, inte bara för miljöns skull utan också för din egen. Jag tror det är värt att tänka till kring denna fråga och processen att gå över till solenergi behöver inte vara så krånglig som det kanske känns vid första tanken. Det finns ett gäng företag där ute som är experter inom området och som kan montera panelerna på rätt sätt, det gäller bara att ta det där första steget. Så, kom igen nu alla där ute, nu gör vi tillsammans en bra förändring för både oss själva och vår planet!