Hovslageri får mig att vilja köpa nya sulor och skoinlägg

Att stå på Kalmars travbana är alltid lika kul, att se hästarna verkligen springa som bara den får mig alltid att minnas hur det var att gå till travbanan som liten grabb med farsan.

Det som jag har börjat göra på sistone är att jag har börjat besöka Kalmars lokala hovslagare inför vare ny tävling. Det är väldigt fascinerande att se en mästare jobba. Det får mig nästan att vilja köpa nya sulor och skoinlägg, då kanske jag också kan komma igång i löparspåret? Skämt åsido det är som sagt verkligen spännande och intressant.

Många förknippar trav med ett stort slöseri av pengar, i form av Harry Boy och liknande. För mig och de andra som besöker travbanan här i Kalmar handlar det mer om gemenskap och upplevelser. Vi pratar, diskuterar, skämtar och kommer bra tips om allt från vilken häst som har bäst chans att vinna nästa lopp, till nya matställen som man måste äta på.

Ett bra tips som jag och de andra fick av en av stamgästerna på travbanan förra gången vi alla var där, var att företag som har kompetenta anställda som kan allt om fuktproblem och fuktbekämpning.

Det är med andra ord riktigt bra att besöka den lokala travbanan lite då och då.