Färdigt förvaringsförråd bara att montera ihop

Som den aktiva familj vi är har vi länge haft ett problem med förvaring för all vår utrustning. Förrådet är fullproppat med trädgårdsredskap och gräsklippare så det finns liksom ingen chans att cyklar och SUP brädor får plats där inne. Som läget är nu har vi tillfälligt förvarat allt lite här och var och vår källare har tillfälligt blivit något sorts inomhusförråd vilket känns rätt tråkigt och jobbigt.

Lösningen är en friggebod

Jag har suttit en bra stund och sökt efter lösningar på det här problemet och har kommit fram till att vi bör skaffa en friggebod som vi kan använda som förvaring åt alla våra prylar. Hur underbart hade det inte varit att kunna förvara allting på samma ställe och slippa leta ihjäl sig varenda gång man skall ha någonting?

Man slipper bygga allting själv från grunden

Det som är så himla bra med friggebodar är att de finns i olika storlekar och utseenden, samt att det finns de som man köper som färdiga byggsatser och bara monterar samman hemma på tomten. Man slipper alltså att bygga en friggebod helt själv från grunden eller anlita någon som gör det åt dig, man kan bara köpa en helt färdig bod.

Kan även tycka att det är en bra investering för framtiden så vi skulle, om vi vill, kunna göra om förvaringsförrådet till ett gästrum eller varför inte ett hemmakontor. Det finns många användningsområden för en friggebod och oavsett så är det alltid välkommet med ett extra rum eller extra förvaringsutrymme. Nästa steg är väl egentligen att se ut en lämplig placering på tomten och välja utseende, jag tänker mig något som går i samma stil som vårt bostadshus så att det ser enhetligt ut.

Jag ser väldigt mycket fram emot att kunna nyttja vår källare igen och samla all hobbyutrustning på ett och samma ställe. Tänk om vi kommit på det här med friggebod lite tidigare, vilken huvudvärk det hade sparat oss. Men som man säger; bättre sent än aldrig.