Trött på långa bostadsköer?

Är du trött på att aldrig hitta en lägenhet i Stockholm? Trött på att aldrig vara den som står först i bostadskön? Fullt förståeligt… Jag kände precis samma sak för ett tag sedan, tills en dag då jag fick nys om att det finns så kallade först till kvarn lägenhet i Stockholm. Det finns alltså de hyresvärdar som inte använder sig av kösystem som tar hundra år innan man hamnar först i. I stället publicerar dom lägenheter där det gäller att vara snabb som tusan med att skicka sin intresseanmälan.

 Prenumeration på hyresrätter eller egen lägenhetsbevakning

Visst, det kanske inte är super lätt alla gånger att vara först, men med lite tur och uppmärksamhet finns det goda chanser att vara den som är först. Se till att förbereda dig bra, antingen genom att signa upp dig på en prenumeration där du får notiser till exempelvis din telefon så fort en lägenhet som uppfyller dina önskemål har publicerats. Eller så håller du helt enkelt kontinuerlig bevakning på de bostadssidorna du tycker passar dig bäst. Jag skulle vilja säga att det första alternativet är enklast, men det får man ju såklart avgöra själv.

Först till kvarn lägenheter – ett vinnande koncept

Det var en först till kvarn lägenhet i Stockholm som jag lyckades få tag i och aldrig trodde väl jag att jag skulle sitta här i min mysiga lilla 2: a, som jag dessutom har ett förstahandskontrakt på. Ibland skall man ha lite tur och jag är så glad över att jag vågade testa en sådan där prenumeration på snabba lägenheter. Letar du efter nytt boende så ge det ett försök, det är betydligt större chans att du faktiskt hittar någonting på det viset än att du skall vänta ut en oändligt lång bostadskö. Stort lycka till med lägenhetsletandet!